country special
Zoervleisj van Auberge A gen Kirk

Volgt u onderstaand recept, dan maakt u zoervleisj zoals voorheen kok Daniël van Auberge A gen Kirk in Vijlen het maakte. Smullen dus.

Zoervleisj is altijd lekkerder als je het in een grote hoeveelheid maakt. De ingrediënten kunnen dan lekker op elkaar inwerken. Is het klaar, verdelen over bakjes en in de vriezer. Het is uit de vriezer net zo lekker als op de dag dat je het hebt gemaakt. En zo heb je altijd snel een heerlijke maaltijd klaarstaan.

Ingrediënten
2 kilo rund- of paardenvlees
1 kilo uien
15 kruidnagels
Hele peperkorrels
Laurierblad
Zout
Appelstroop
Ontbijtkoek
1 liter azijn

Voorbereiding
Het vlees marineren in liter azijn, aanvullen met water tot vlees onder water staat.
Kruiden toevoegen: 15 kruidnagels, peperkorrels, laurierblad en zout.
Minimaal een dag laten marineren.

Bereiding
Geheel inclusief marinade op het vuur opzetten. Laten koken en vervolgens minstens 1 uur op lage temperatuur door laten garen.
De uien in grove schijven snijden en in een aparte pan bakken tot ze glazig zijn. Dan toevoegen aan het vlees.
Op het einde 3/4 peperkoek in blokjes snijden en toevoegen, samen met de hele pot rinse appelstroop.
Alles laten oplossen, regelmatig roeren en dan op laag vuur door laten sudderen, minstens 3 uur.
Regelmatig blijven doorroeren want vanwege de suikers kan het zuurvlees snel aanbranden.
Eet met frietjes en mayonaise, eventueel rode kool of een gemengde salade.