Rondwandeling met gids vanuit Mheer (NL)

Rondje Belgische Voerstreek met tuinbezichtiging
en lokaal lekkers toe

Deze prachtige wandeling (9 km) start en eindigt in Mheer (NL) en voert u door een stukje van het zuidelijkste Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. Halverwege heeft u toegang tot de paradijselijke tuinen en de eeuwenoude carré-boerderij van Maria Kapteijns – eind 2020 en begin 2022 nog te zien in het tv-programma BinnensteBuiten van KRO-NCRV. Na een kopje koffie of thee aldaar, lopen we via een andere route terug naar Mheer waar bij Taverne in de Smidse een lokaal Ingendael kruidenbitter en een portie overheerlijke vegetarische bitterballen (ook lokaal, Mmm) op u wachten. Een heerlijke wandeling met een verrassend, lokaal culinair staartje.

Route
Start tussen 10 en 12 uur vanaf Lambertuskerk Mheer. Over verharde en onverharde paden en best heuvelachtig. Gemiddeld lopen we anderhalf uur over de heenweg, verblijven we een uur in de tuinen en lopen we in ruim een uur weer terug naar Mheer.

Kosten
Een ticket kost €15,50 pp inclusief entree en koffie/thee bij Hoeve Schopsheim nabij ’s Gravenvoeren (B) + kruidenbitter en vega bitterballen bij Taverne in de Smidse in Mheer (NL). Bel of stuur een kort berichtje met voorkeursdatum + aantal deelnemers naar 06-37601012.