Informatieve wandeltocht met gids inclusief excursie pleisterplaats Wittem

Rondje Gulpen en Wittem

Een wandeltocht vol verrassingen. We starten in Gulpen, in het plaatsje aan het riviertje met die rare naam, en lopen naar de top van de Gulperberg voor een heus Rio de Janeiro-momentje. De route leidt ons naar de prachtige pleisterplaats Wittem waar een van de gidsen ons een rondleiding geeft door kerk, kloosterbibliotheek, refter en kapel. De route terug naar Gulpen brengt ons door het gehuchtje Cartils en langs de mooie Eyserbeek, de Geul en de Gulp.
Veel info, lokale wetenswaardigheden en tips om verder te ontdekken.

start
Verzamelen in Gulpen bij het grote beeld met de druppel, de vissen en de vogels aan de rand van het parkeerterrein Prins Willem Alexanderplein. Ook goed te bereiken met het openbaar vervoer: vanaf Maastricht bus lijn 350 (iedere 15 min). Check 9292.nl of de app 9292.

wandeling
Een rondje van 5,5 km. De uitdaging zit aan het begin, als we de Gulperberg beklimmen. Maar daar worden we dan wel flink voor beloond! Over verharde wegen, landweggetjes en grasland. Goede wandelschoenen nodig. Met alle vertelstops en de rondleiding bij pleisterplaats Wittem rekenen we op zo’n drie uur. Finish bij het startpunt, met legio adresjes voor een lekkere lunch.

excursie
Rondleiding (45 min) door kerk, kapel, bibliotheek en refter van pelgrimsoord Klooster Wittem. De rondleiding aldaar wordt verzorgd door een eigen gids van het pelgrimsoord.
Kijk hier de aflevering ‘Klooster Wittem, Pleisterplaats voor de ziel’ van Limburg Doc.

food & beverage
Graag zelf voldoende drinken meenemen.

kosten en aanmelden
€12,50 per persoon incl. rondleiding pleisterplaats Wittem. Vorm een eigen groepje en bel of stuur een berichtje naar Karin (06-37601012) met uw voorkeursdatum en -starttijd. Wij zijn flexibel, maar wel afhankelijk van de beschikbaarheid bij Klooster Wittem.