find out more about this tour in English

Rondje iconisch Noorbeek

informatieve wandeltocht vol cultuurhistorie, tradities en natuur met een van de country girls als gids

Noorbeek is in april 2018 door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap uitgeroepen tot het eerste Icoonlandschap van Nederland. En laat nou net een van de country girls in Noorbeek geboren en getogen zijn. Nou, dan ken je ze wel: de fraaiste paadjes, de sprookjesachtige plekjes en de vertelsels over eeuwenlange tradities en gebruiken. We willen ze delen, want zoveel eenvoud, schoonheid en authenticiteit mag niet onverteld blijven. We wandelen binnendoor vanuit Mheer naar Noorbeek en via een hooggelegen buurtschap terug naar Mheer. Een prachtige wandeling, verhalen over eeuwenoude tradities en opmerkelijke gebeurtenissen én een typisch Zuid-Limburgs snackje halverwege. Need we say more?

start
We vertrekken vanaf de parkeerplaats tegenover de kerk van Mheer, Burgemeester Beckersweg. Ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf station Maastricht: Arriva lijn 57. Uitstappen Mheer-kerk. Check 9292.nl of de app 9292.

wandeling
Een rondje van een kleine 8 km. Hier en daar een beetje klimmen en dalen. Over verharde wegen, landweggetjes en grasland. Goede wandelschoenen nodig. Met alle vertelstops rekenen we op zo’n drie uur. Finish bij het startpunt. Als u daarna in een van de restaurants in Mheer of Noorbeek een drankje of een hapje wil doen…wij hebben tips!

food & beverage
Graag zelf voldoende drinken meenemen. Wij zorgen voor een klein snackje-to-go halverwege.

kosten en aanmelden
Aanmelding: €10 per persoon. Kijk in de agenda voor de data. Of vorm een eigen groepje en stuur een bericht naar karin@countrygirls.nl (of 06-37601012) met uw voorkeursdatum en -starttijd en het aantal deelnemers.

alvast een beetje inlezen
country talk Slipjacht in Mheer
country talk Sint Brigida